Bekijk waarom SVRZ voor jou ook de perfecte match kan zijn.

Bekijk waarom SVRZ voor jou ook de perfecte match kan zijn.

Verzorgende Maaike vertelt over nieuwe cliënte

Makkelijk heeft ze het niet, de nieuwe cliënte op onze woning. Als ik haar tijdens een rustige ochtend verzorg neem ik even ruim de tijd voor haar. Het gesprek gaat vooral over het geloof dat erg belangrijk voor mevrouw blijkt te zijn. Na het douchen en haren wassen breng ik mevrouw terug naar haar kamer.  Daar föhn ik haar korte grijze haren in een model wat haar kapsel wat meer volume geeft. De vele kleine haartjes op haar kin mag ik van haar absoluut niet met een mesje wegscheren. Dat doet mij ineens herinneren aan mijn oma. Samen met mijn moeder mocht ik vaak die paar haren op haar kin wegknippen. Het stelde niet veel voor maar toch was het een intiem moment. En het gevoel dat mijn oma het leuk vond dat ik haar zo hielp maakte mij toen oprecht blij.

Daarom besluit ik toch een pincet te pakken om de vele haartjes op haar kin te verwijderen. Wanneer ik ze een voor een voorzichtig uittrek roept ze ineens blij en dankbaar: "oohh zusterke toch, jij weet niet hoe blij je mij daar mee maakt. Ik voelde me net een aap, al die haren op mijn kin. Wat vind ik dat lief, zo geweldig, nu voel ik me weer vrouw."

Er is een prachtig spreekwoord dat alles zegt. Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen. Oftewel, op mijn werk voel ik me miljonair, zelfs door de kleinste dingen.

Door Maaike Strooband

verzorgende IG De Vurssche