Rebecca Bijl

05-11-2013

Print pagina

Ik match met SVRZ, omdat…

… ik als mama van 2 geweldige jongens, mijn drukke privé leven en mijn leuke werk zo kan combineren. Ik geniet van mijn mama zijn, iedere dag. Maar vind het heerlijk om bezig te zijn met mensen die me nodig hebben, steeds weer en ieder op zijn manier. Veel of weinig zorg.

Ik geniet van een lachend gezicht van een cliënt. De zorg die iemand nodig heeft om te functioneren doe ik graag en de uitdaging om de onrust om te buigen naar rust pak ik graag aan.

Zo was ik laatst opgeroepen op een afdeling met dementerende cliënten, kleinschalig wonen. Druk bezig met het eten, een cliënt liep wat heen en weer, onrustig en wist zichzelf geen raad meer. Ze komt naar me toe en vraagt: ´zuster, mijn bril is zo vies, ik zie allemaal vlekken.´ Ik zeg: ´laat me maar eens even kijken, dan poets ik hem af. Ja inderdaad, hij is vies. Wat heb je er mee gedaan?´. Mevrouw kijkt naar buiten en zegt: ´Ow.. dat komt van de regen die niet gevallen is.´

Ze kijkt me aan en direct moeten we lachen. Even beseft ze dat het niet helemaal klopt wat ze zegt. Ik zet haar bril op en begeleid haar naar de stoel. Nog lachend hebben we het erover. Ze gaat zitten en kijkt naar buiten. ´Heerlijk´ zegt ze, ´zo mooi om naar buiten te kijken als de zon schijnt. Zie je wel na regen komt toch zonneschijn.´ Zij rustig, Ze lacht, Ze zit. Heerlijk hoe iets  kleins (even een bril schoonmaken), iets groots kan zijn.

Daarom past SVRZ bij mij, mijn werk maakt mij completer.


Naar Blog