Het eerste leerjaar als Verzorgende IG zit erop!

11-11-2018

Print pagina

Mijn naam is Mark Duine, 34 jaar en sinds september 2017 leerling verzorgende IG bij SVRZ. Mijn hobby's zijn fietsen, wandelen en het verzamelen en spelen van videogames. Na
11 jaar adviseren bij de verkoop van deze games, vond ik het tijd om mijn moeders voetsporen in de Zorg te gaan volgen. Gelukkig bleek dit een match, waar ik met veel plezier steeds dieper in duik!

 Na de introductie in oktober 2017 volgden er heel wat cursusdagen, maar nu zit dit eerste leerjaar als Verzorgende IG er op. En wat hebben we veel geleerd!

 Verschillende vakgebieden binnen de ouderenzorg
Tijdens de cursusdagen kwamen er verschillende disciplines aan bod. Meestal in de vorm van presentaties door gastsprekers zoals; een medisch specialist, een psycholoog en zelfs een miMakker. Stap voor stap werden we wegwijs gemaakt binnen de organisatie en alles waar SVRZ voor staat. Tijdens de cursusdagen werden we begeleid door ervaren SVRZ-medewerkers en kregen we altijd de mogelijkheid om al onze indrukken, als leerling onderling, te delen.

 Ervaringen cursusdagen

Ik heb een aantal medeleerlingen gevraagd hoe zij de cursusdagen hebben ervaren. Hierbij kwam over het algemeen naar voren dat de gastles over verpleegkundige als erg leerzaam werd ervaren. Een leerling vertelde mij dat ze hierdoor nu tijdens elke wonden-ronde even tijd vrij maakt om mee te lopen. De interesse is hierdoor dus zeker vergroot!
Een andere leerling noemde de presentaties van de tandartsassistenten in opleiding een hoogtepunt. Extra aandacht voor mondzorg dus. Maar ook een onderwerp als onbegrepen gedrag werd als zeer interessant beschreven.
Wat ik vanuit mijn oogpunt merkte was dat de presentatie over palliatieve zorg en het inzetten van het ‘zorgpad stervenfase’ enorme indruk maakte op alle leerlingen. Onze groep is doorgaans niet de meest stille groep, maar tijdens deze presentatie viel iedereen opvallend stil en bood een luisterend oor. Dat is natuurlijk ook logisch met een onderwerp dat bij ons allemaal (uiteindelijk) een rol speelt.

 Als afsluiting van deze blog wil ik namens de gehele groep, onze vaste begeleiders en alle gastsprekers ontzettend bedanken voor alle bijeenkomsten. We hebben zoveel geleerd en zijn enthousiaster geworden over ons vak. En enthousiasmeren, dat is toch waar het uiteindelijk om gaat! BEDANKT!

 


Naar Blog