Opleidingen in de zorg


Heb jij ambitie om in de zorg te werken? SVRZ biedt diverse scholingsmogelijkheden!

Als je bij SVRZ een opleiding of cursus volgt dan doe je dit hoofdzakelijk in de praktijk, het zogenoemde 'Praktijkleren'. Dit wil zeggen continu leren en verbeteren van de praktijk. Je krijgt ondersteuning van je collega’s, maar ook van praktijkopleiders en opleidingscoördinatoren. Daarnaast is er een digitaal leerplein met e-learningsmodules. Je kunt thuis op ieder moment studeren en je vakbekwaamheid up tot date houden. Kijk voor de mogelijkheden en solliciteer! Samen met jou kijken we in een persoonlijk gesprek wat er bij je past.

 

Van voortgezet onderwijs naar verzorgende IG/medewerker maatschappelijke zorg

Heb jij minimaal een VMBO diploma op kaderniveau en wil je in de ouderenzorg werken? Dan is dit jouw kans!

SVRZ heeft ieder jaar in februari en augustus opleidingsplaatsen om opgeleid te worden tot verzorgende IG/MMZ. Je volgt een werk- /leertraject waarbij je minimaal 18 uur en maximaal 32 uur in de praktijk werkt en 1 dag theorie. De opleiding wordt verzorgd door Scalda of Hoornbeeck. Je kunt solliciteren bij één van de locaties van SVRZ. Na de opleiding ontvang je twee diploma's: verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg. Staat er momenteel geen vacature open? Stuur dan een open sollicitatie. Je kunt dan eventueel eerst in een andere functie aan de slag.

Van voortgezet onderwijs naar helpende (plus)

Heb jij minimaal het diploma VMBO-basis en wil je in de ouderenzorg werken en leren? SVRZ biedt deze mogelijkheid.

De opleiding helpende (plus) is een BBL-opleiding van een jaar. Je krijgt een contract voor de duur van de opleiding, waarbij de praktijkuren bespreekbaar zijn van 16 tot 24 uur per week. Naast het werken krijg je 1 dag in de week theorie.  Belangstelling? Reageer via open sollcitatie

Van diploma verzorgende naar verzorgende IG

Heb jij een zorgdiploma in het verleden behaald? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om je diploma te updaten:

    • Via bijscholing binnen SVRZ met certificaten. Duur is afhankelijk van het diploma en ervaring.
    • Via een opleiding bij Scalda of Hoornbeeck. 

Solliciteer naar een vacature voor verzorgende of stuur een open sollicitatie. Tijdens je werk volg je de module of opleiding.

Van SPW/MMZ naar verzorgende IG

Het jij een MMZ/SPW diploma op niveau 3 of 4? Wij kunnen je bijscholen:

    • Via bijscholing binnen SVRZ met certificaten. Duur maximaal 9 maanden. Je kunt solliciteren op een vacature van verzorgende of een open sollicitatie sturen. 
    • Via regulier onderwijs bij Scalda of Hoornbeeck. Je mag dan in het 2e leerjaar instromen. Voor deze opleiding kan je solliciteren op een opleidingsplaats. In februari en augustus hebben we mogelijkheden. Je kunt ook een open sollicitatie sturen.  Je kunt dan eventueel eerst in een andere functie aan de slag.

Van helpende naar verzorgende IG/medewerker maatschappelijke zorg

Ben je helpende en wil je het diploma verzorgende IG/mmz behalen?

SVRZ start ieder jaar in februari en augustus met de opleiding tot verzorgende IG/mmz. Je volgt een werk/leertraject waarbij je minimaal 18 uur en maximaal 32 uur in de praktijk werkt en 1 dag per week theorie. Middels een test kijken we of het voor jou haalbaar is. Solliciteer op een vacature voor leerling-verzorgende. Is deze momenteel niet beschikbaar? Solliciteer dan voor helpende zodat je eerst in deze functie kan gaan werken of stuur een open sollicitatie.

Van helpende naar helpende plus 

Ben je helpende en wil je naast de ADL taken ook enkele verpleegtechnische vaardigheden uitvoeren zoals medicatie, injecteren met insulinepen en rode wond verzorging? 

Bij SVRZ kun je deze module volgen bij Helix learning. Het is een traject van 7 dagdelen theorie en daarna 4 maanden in de praktijk. Middels een test kijken we of het voor jou haalbaar is. Solliciteer op een vacature van helpende (plus) of stuur een open sollicitatie.

Van verzorgende IG naar verpleegkundige

Als verzorgende IG kan je bij SVRZ doorgroeien naar de functie van verpleegkundige met uitstroom VVT. De opleiding duurt 2 jaar, waarbij je minimaal 24 uur in de praktijk werkt in alle diensten. De opleiding start in augustus van ieder jaar. Je wordt opgeleid tot verpleegkundige, waarbij je zorg draagt voor de afgesproken dagelijkse cliëntenzorg en de meer intensieve zorg. Je observeert cliënten mede vanuit klinisch oogpunten meldt tijdig veranderingen in de fysieke, psychische en sociale omstandigheden van cliënten. Vanuit je eigen deskundigheid lever je een vakmatige bijdrage aan protocollen en procedures om deze te realiseren en te verbeteren. Indien je belangstelling hebt, kan je een open sollicitatie sturen.

Van verzorgende IG naar Eerste Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) of Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Bij SVRZ hebben we in ieder team twee of meer persoonlijk begeleiders. Dit zijn verzorgenden IG met het diploma EVV of GVP. In  15 tot 18 dagen theorie verspreid over 40 weken, wordt je hiervoor opgeleid bij Helix learning. Zoek je als verzorgende IG meer uitdaging? In de functie van persoonlijk begeleider heb je een coördinerende taak rondom de zorg van een aantal cliënten? Solliciteer op één van de vacatures of stuur een open sollicitatie.

Staat jouw diploma er niet tussen, maar wil je toch in de zorg werken? Of heb je vragen? Bel 088-8871010 of mail naar jobcare@svrz.nl voor meer informatie.