Opleidingen binnen de medische dienst


Ben jij een arts, HBO verpleegkundige of paramedici met ambitie? De medischedienst van SVRZ biedt jou een uitdagend leertraject!

SVRZ is erkend als opleidingsinstelling voor specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en physician assistants, maar ook als stage-instelling voor coassistenten en huisartsen in opleiding. Belangstelling? Solliciteer via een open sollicitatie. We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde

SVRZ heeft drie opleidingsplaatsen voor specialist ouderengeneeskunde via het opleidingsinstituut SOON in de regio Walcheren, Bevelanden en Zeeuws-Vlaanderen. In het eerste leerjaar ga je zelfstandig somatische cliënten en cliënten met dementie behandelen onder supervisie van jouw opleider. Je hebt daarbij wekelijkse leergesprekken. In het tweede en derde jaar ga je (externe) stages lopen in de GGZ, het ziekenhuis en bij verschillende specifieke doelgroepen. Ben je basisarts en twijfel je of de ouderenzorg iets voor je is? Gedurende een nader af te spreken periode kan je je oriënteren onder supervisie van een specialist ouderengeneeskunde.

Opleiding tot Verpleegkundig specialist

Ben jij HBO-verpleegkunde en BIG-geregistreerd en minimaal 2 jaar relevante werkervaring, dan hebben wij mogelijkheden om opgeleid te worden tot verpleegkundig specialist. We hebben drie opleidingsplaatsen in regio Tholen, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Je volgt de opleiding master Advanced Nursing Practise (MANP)  in samenwerking met de Fontys Hogeschool te Tilburg. Na afronden van deze twee-jarige master ben je verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg. Je praktijkopleider is een ervaren verpleegkundig specialist en een specialist ouderengeneeskunde is supervisor.

Opleiding tot Physician assistant

Heb je een afgeronde HBO-opleiding paramedisch of verpleegkunde en minstens 2 jaar relevante werkervaring dan hebben wij een opleidingsplaats in Zeeuws-Vlaanderen binnen de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) voor de 2,5 jarige Master Physician Assistant via de Hogeschool Rotterdam. Je wordt opgeleid door een specialist oudergeneeskunde GRZ. Tijdens de opleiding ga je verschillende externe stages lopen in het ziekenhuis onder begeleiding van een medisch specialist.

Stageplaatsen voor artsen

Als arts is het ook mogelijk om stage te lopen bij specifieke doelgroepen, zoals Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ), Palliatieve Zorg en Ambulant. Stuur een open sollicitatie en we nemen contact met je op.

Wil je meer informatie of een dag meelopen om te kijken of één van deze opleidingen iets voor jou is? Solliciteer via open sollicitatie of neem contact op met Chantal van Boven, hoofd medische dienst, tel.: 06-30189013.

Maak gebruik van het (ver)wenarrangement en combineer je bezoek aan SVRZ met een overnachting en diner voor 2 personen.

Meer informatie vind je op de website van Viazorg.