Vacatures in Axel en Zaamslag

SVRZ heeft volop vacatures voor met name verzorgende (IG) en helpende plus!

Binnen SVRZ locaties De Vurssche in Axel en De Molenhof in Zaamslag hebben we volop mogelijkheden!
We hebben met name vacatures voor verzorgende (IG) en helpende plus. Maar ook als je nog niet eerder in de zorg hebt gewerkt hebben we mogelijkheden. Je kunt worden opgeleid tot verzorgende IG of in ondersteunende functies aan de slag.

SVRZ De Vurssche

Bij SVRZ kijken we naar de zorg die de cliënt nodig heeft. Zorgcentrum De Vurssche biedt onder andere groepswoningen voor  6 á 7 cliënten met dementie en woongroepen voor cliënten met lichamelijke klachten.

Midden in een gezellige woonwijk in Axel ligt De Vurssche. Het zorgcentrum is een populaire ontmoetingsplek waar buurtbewoners graag over de vloer komen.

SVRZ De Molenhof

Aan de rand van Zaamslag ligt ons zorgcentrum De Molenhof. Het zorgcentrum ligt in een mooie, groene omgeving. Vanuit De Molenhof kijkt u uit over de weidse polders van het Zeeuwse dorp. We bieden de beste zorg, aan de rand van een gezellig dorp.

In zorgcentrum De Molenhof bieden we eveneens zorg in groepswoningen voor clïenten met dementie en lichamelijke beperkingen.

Woongroepen voor cliënten met dementie en lichamelijke beperkingen

In beide locaties zijn er woongroepen voor cliënten met dementie en lichamelijke beperkingen. Op de woningen werken verzorgenden (IG), helpenden (plus) en medewerkers wonen. Je komt te werken in één van de groepswoningen. In jouw functie zorg je ervoor dat de cliënten zo veel mogelijk de betekenisvolle rol kunnen blijven behouden die ze in hun leven gehad hebben. Hiervoor weet je samen met jouw collega’s op een belevingsgerichte manier zorg te bieden, rekening houdend met de wensen van de cliënt.

Ieder cliënt heeft haar of zijn eigen kamer. Daarnaast kunnen cliënten samen komen in een ontmoetingsruimte om op die manier de dag een mooie invulling te geven. Tafeldekken, koken, samen de maaltijd gebruiken… het gebeurt er allemaal. We vinden het belangrijk dat de cliënten zich thuis voelen!

SVRZ ZorgThuis

SVRZ biedt ook zorg aan cliënten die thuis wonen, maar ondersteuning nodig hebben. Hiervoor kunnen cliënten gebruik maken van de diensten van het ZorgThuis team van SVRZ in en rondom woonzorgcentrum Welstede en ‘t Kasteeltje in Axel en Onder de Wieken in Zaamslag. Er werken zowel verzorgenden (IG), helpenden plus, en huishoudelijke medewerkers.

ZorgThuis is een hele uitdagende vorm van zorg verlenen en er wordt veel gevraagd van jouw creativiteit en zelfstandigheid. Je verzorgt de cliënten en ontmoet ook vaak hun partner. Elk bezoek aan de cliënt is anders, wat de diversiteit van het werk vergroot. Je bent dan ook flexibel en in staat om te kunnen schakelen als er iets belangrijks tussendoor komt. Je signaleert veranderingen en rapporteert deze aan de verpleegkundige.

 

 

Binnen SVRZ locaties De Vurssche en De Molenhof hebben we de volgende vacatures:

Verzorgende (IG)

In de functie verzorgende IG word je ingezet voor alle diensten, maar alleen dag- en avonddiensten is ook bespreekbaar. De dagdiensten zijn van 7.00 tot  15.00 uur en de avonddiensten van 15.00 tot 23.00 uur en nachtdiensten van 23.00 tot 7.00 uur. Ook kortere diensten zijn mogelijk. Je kunt aangeven hoeveel uur je wilt werken, van oproep tot 32 uur per week. Het rooster is 3 maanden van te voren bekend en heb je inspraak op je diensten. Als je voorkeur uitgaat naar een contract op oproepbasis, kan je aangeven wanneer je beschikbaar bent.

Als verzorgende is niets jou te gek, voor elke uitdaging heb jij een passende oplossing en je schiet niet zo snel in de stress. Je doet wat nodig is om cliënten te ondersteunen in het dagelijks leven. Je bent alert en legt contact via welke communicatievormen dan ook. Je zorgt ervoor dat de cliënten zo veel mogelijk het leven kunnen leiden dat ze gewend zijn. Daarom wordt er op een belevingsgerichte manier gewerkt. Jij biedt de zorg en ondersteuning die de cliënten nodig hebben, waarbij ze nog zoveel mogelijk de eigen regie hebben.
Alle cliënten hebben een eigen kamer die ze naar wens kunnen inrichten. Daarnaast beschikt de woning over een huiskamer, waarin alles zoveel mogelijk gebeurt zoals de cliënten dat van huis uit gewend waren. Naast jouw inzet en die van je collega’s, wordt er dankbaar gebruik gemaakt van de onmisbare zorg van familie, mantelzorgers en vrijwilligers. Zij ondersteunen bij alle denkbare activiteiten zoals koken, de was doen, helpen bij de maaltijd en welzijnsactiviteiten.

Bij SVRZ kan je als verzorgende IG doorgroeien naar persoonlijk begeleider. Je volgt dan de opleiding EVV/GVP, GVS of GVPG In deze functie ben je, naast je taken als verzorgende IG, ook contactverzorgende voor een aantal cliënten en familie. Daarnaast ben je aanspreekpunt van de bij de zorgvraag betrokken disciplines. Ook weet je op een positieve manier je collega’s te coachen. Je hebt een coördinerende rol in het opstellen van de zorgplannen en zoekt samen met het team mogelijkheden om de persoonlijke wensen van de cliënt te realiseren. Samen met je collega’s weet je de juiste invulling te geven aan de dag! Een contract van minimaal 24 uur is dan wel een vereiste.

verzorgende IG voor nachtdiensten

Werk je als verzorgende IG liever alleen nachtdiensten? Dan is dit ook mogelijk bij SVRZ! We bieden een contract voor onbepaalde tijd, waarbij de uren van 16 tot 32 uur per week bespreekbaar zijn. Bij een contract van 16 uur per week werk je gemiddeld twee nachten per week van 23.00 tot 7.00 uur. De roosters zijn voor 3 maanden bekend.

In deze functie heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel nodig, omdat je tijdens de nachtdienst verantwoordelijk bent voor alle cliënten van bepaalde woningen. Als het nodig is, kan je de coördinerend verpleegkundige bellen van de desbetreffende locatie, die er binnen een paar minuten kan zijn. Tijdens nachtdienst kan je goede, warme zorg bieden. Cliënten die in de nacht wakker of onrustig zijn, hebben juist op die momenten hun eigen verhaal. Jij kan dan een luisterend oor bieden en alle liefde en aandacht geven aan de cliënt. Maar ook op momenten dat er meer belletjes tegelijk gaan of als zich onverwachte situaties voordoen, ben jij degene die rust en overzicht kan bewaren en je flexibel kan opstellen. Verder kan je, samen met je collega’s die ook nachtdiensten werken, met alle teams meedenken, wat de beste zorg voor de cliënten betreft. Immers je kent bijna alle cliënten!  Kortom, een bijzonder mooie functie waarbij jij één van de vertrouwde gezichten kan worden tijdens de nacht!

Helpende plus

In de functie als helpende plus kom je te werken in een team met betrokken collega’s, die plezier hebben in het werk en goede zorg bieden belangrijk vinden. Het is jouw taak om de cliënt een omgeving te bieden, waarin hij zoveel mogelijk kan leven zoals hij dat altijd gedaan heeft. We proberen de consequenties van dementie te overzien en deze hanteerbaar te maken voor de cliënt en zijn sociale netwerk. En dat kan iedere dag anders zijn. Maar altijd met respect voor de eigenheid van de cliënt en passend bij de beleving en mogelijkheden.
Het werken binnen een woongroep doet een beroep op je zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dit kan alleen als je ruimte krijgt om zelf beslissingen te nemen, je gesteund wordt door je leidinggevende en je gehoord en serieus genomen word.

Vacatures binnen ZorgThuis

Werk je als verzorgende IG of helpende plus liever bij de cliënten thuis? Dan is het ook mogelijk om binnen het team van ZorgThuis aan de slag te gaan. In deze functie werk je zelfstandig en ondersteun je de cliënten in de thuissituatie, waarbij iedere situatie anders is.  Je bent flexibel en staat ervoor open om met veranderingen om te kunnen gaan, hierin is het belangrijk om goed te kunnen schakelen. Werken binnen ZorgThuis doet ook een beroep op je alertheid, waarbij je in staat bent om veranderingen te signaleren. Je wordt onderdeel van een zelfsturend team, dat wordt ondersteund door een wijkverpleegkundige en een teamleider. Ook zijn er regelmatig vacatures voor huishoudelijk medewerkers.

Opleidingsplaats voor verzorgende IG/Maatschappelijke zorg

Voor SVRZ locaties De Vurssche, De Molenhof en ZorgThuis hebben we mogelijkheden om opgeleid te worden tot verzorgende IG én daarnaast behaal je het diploma voor maatschappelijke zorg. De opleiding duurt maximaal 3 jaar, waarbij de uren bespreekbaar zijn van 18 tot 32 uur per week. Spreekt dit je aan? Solliciteer op de vacature of kijk hier voor meer informatie!

Wil jij graag aan de slag binnen SVRZ locatie De Vurssche in Axel of De Molenhof in Zaamslag? Wij gaan graag met jou in gesprek! Solliciteer op een vacature of neem contact op met JobCare!

Wil je op een andere SVRZ locatie in Zeeuws Vlaanderen aan de slag? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk! Bekijk alle vacatures en solliciteer!