Huishoudelijke hulp & Medewerker wonen

Vacatures

Huishoudelijk

Wil jij aan de slag als huishoudelijk hulp of medewerker wonen? SVRZ heeft regelmatig nieuwe vacatures beschikbaar voor huishoudelijk hulp en medewerker wonen bij jou in de buurt!

Vacatures voor huishoudelijke hulp en medewerker wonen

 

Als medewerker van SVRZ werk je met cliënten die vaak al een heel leven achter de rug hebben. Wanneer de cliënt bij SVRZ komt, loop je als medewerker als het ware ook een stukje mee in dat leven. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zich thuis voelt bij SVRZ en verbonden blijft met zijn vertrouwde omgeving. Jouw persoonlijke talenten en interesses zet je in om oprecht verbinding te maken met de cliënt. Wij scheppen een werkomgeving waarbinnen je jezelf kunt zijn en op basis van jouw talenten bieden we mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Huishoudelijk hulp in een zorgcentrum

In deze functie maak je de kamers van de cliënten schoon, rekening houdend met hun leefritme. Omdat je regelmatig in contact komt met de cliënten vinden we het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken van het sanitair en de algemene leefruimten. Dit doe je volgens een werkprogramma, samen met je collega. Er zijn regelmatig op alle locaties vacatures huishoudelijke hulp in Zeeland. Ook deze functie is veelal parttime, met dienstverbanden op oproepbasis tot maximaal 20 uur per week.

Huishoudelijke hulp ZorgThuis

Wanneer je in aanmerking komt voor een vacature huishoudelijke hulp ZorgThuis verricht je bij de cliënten thuis huishoudelijk werk. De cliënten wonen veelal in een woonzorgcentrum en vinden het altijd leuk als er iemand komt helpen. Je ondersteunt de cliënten die het huishouden zelf niet meer kunnen en helpt hen bij een aantal eenvoudige algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals eten, drinken, lopen, etc. Door jouw cliëntgerichtheid en respectvolle omgang met ouderen weet jij een prettige sfeer te creëren.  Veranderingen die je binnen de cliëntsituatie signaleert, meld je bij de wijkverpleegkundige of teamleider. Daarnaast zorg je voor registratie van verrichte activiteiten en tijd, conform de in de locatie afgesproken procedure en op de juiste (digitale) formulieren. Het aantal uren per cliënt is afhankelijk van de indicatie met een maximum van 3 uur. Hierdoor is er bijna altijd sprake van een contract voor maximaal 15 uur per week.

Medewerkerker wonen

In de functie medewerker wonen kan je ingezet worden op woningen voor cliënten met dementie of woongroepen voor cliënten met lichamelijke beperkingen. Je creëert een huiselijke woonomgeving overeenkomstig de wensen van de cliënt. In de vacatures zijn huishoudelijke werkzaamheden veel voorkomend, zoals schoonmaakwerkzaamheden in de kamers van de cliënten, de woonkamer en de keuken en het wassen, strijken van de was van de cliënten. Ook het verzorgen van de maaltijden en ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld eten en drinken kan tot je taken behoren. Daarnaast is persoonlijke aandacht voor de cliënten van belang. Dit kan bestaan uit een gesprek aangaan met de cliënt, samen de tafel dekken, de krant lezen, een spelletje doen of boodschappen gaan doen. Je moet er wel rekening mee houden dat de functie medewerker wonen altijd parttime is met een maximum van 24 uur per week.

Jouw kwaliteiten
  • Je bent hulpvaardig en klantvriendelijk en zorgt voor een fijn contact met de cliënt.
  • Je bent aanpakker en praktisch van aard.
  • Je werkt systematisch, ordelijk en nauwkeurig en bent alert, zodat je tijdig bijzonderheden signaleert.
  • Je beseft dat hygiënisch werken een vereiste is en je controleert daarom continu je eigen werk.
Jouw talent  
  • Je hebt praktische ervaringskennis op het gebied van huishoudelijke werkzaamheden.
  • Je kunt inspelen op de belevenis/behoefte van de cliënt omdat je ervaring hebt met de doelgroep.
  • Je bent integer in de omgang met informatie over en persoonlijke bezittingen van je cliënten.
  • Je bent oplettend en integer en weet onveilige situaties te voorkomen. Daarmee beperk je de kans op letsel van cliënten en houd je de goede naam van SVRZ hoog.