Vacatures in Terneuzen

SVRZ heeft volop vacatures voor met name verzorgende (IG) en helpende plus!

Binnen de locaties in Terneuzen, zoals Ter Schorre, De Blide en Máxima hebben we volop mogelijkheden!
We hebben met name vacatures voor verzorgende (IG) en helpende (plus). Maar ook als je nog niet eerder in de zorg hebt gewerkt hebben we mogelijkheden. Je kunt worden opgeleid tot verzorgende IG of in ondersteunende functies aan de slag.

SVRZ Ter Schorre

In de locatie Ter Schorre is veel specialisme aanwezig. Of het nu gaat om de zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd, ouderen met lichamelijke of psychische klachten of revalidatiezorg: het centrum voor zorg en revalidatie is ruim opgezet met groepswoningen.

SVRZ Máxima

Aan de rand van Terneuzen, met prachtig uitzicht op de Westerschelde, ligt Máxima. Hier bieden wij persoonlijke zorg aan mensen met dementie en aan mensen met chronische lichamelijke klachten in groepswoningen. Ook zijn er appartementen waarin ZorgThuis kan worden verleend.

SVRZ De Blide

De Blide is een modern gebouw omgeven door veel groen en heeft een mooie tuin met een vijver. Door de gemoedelijke, bourgondische sfeer voelt iedereen zich direct thuis. In het zorgcentrum zijn groepswoningen maar ook wordt er rondom De Blide ZorgThuis aangeboden bij mensen die nog zelfstandig wonen.

Woongroepen voor cliënten met dementie en lichamelijke beperkingen

Er zijn woongroepen waar  6 á 7 cliënten wonen. Er zijn steeds 2 woongroepen met elkaar verbonden, zodat een team maximaal 14 cliënten verzorgen.

De teams zorgen ervoor dat de cliënten zo veel mogelijk de betekenisvolle rol kunnen blijven behouden die ze in hun leven gehad hebben.  Daarom wordt er op een belevingsgerichte manier zorg gegeven, rekening houdend met de wensen van de cliënt. De cliënten hebben ieder hun eigen kamer en daarnaast bieden we onze cliënten de mogelijkheid om samen te komen in een ontmoetingsruimte.  Dit kan zijn om samen de maaltijd te nuttigen, een bakje koffie te drinken, voor de gezelligheid door samen muziek te luisteren of een spelletje te doen.

Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)

Geriatrische Revalidatie Zorg is kortdurende en op herstel gerichte zorg voor ouderen na een ziekenhuisopname. De cliënten verblijven voor een periode van maximaal drie maanden. Een groot deel van de dag staat in het teken van de revalidatie. Samen met de cliënt worden haalbare revalidatiedoelen bepaald.  De revalidatie bestaat uit individuele therapie, maar daarnaast zijn er ook groepstherapieën. Doel van de revalidatie is dat de cliënt zo snel mogelijk weer zelfstandig kan functioneren om naar huis te gaan.  Het team stimuleert en ondersteunt  de zelfredzaamheid van de cliënten waar nodig. De wensen van de cliënt en de zorgvragen zijn het uitgangspunt. Niet alleen wordt er goede zorg verricht, maar ook is er aandacht voor de cliënten.

Cliënten met dementie op jonge leeftijd

 12 cliënten met dementie op jonge leeftijd verblijven op 2 groepswoningen in Ter Schorre. Bij dementie op jonge leeftijd merken de partner of andere mensen in de omgeving veranderingen op in het gedrag. Maar vaak herkennen ze deze niet als dementie. Ze denken eerder aan een depressie of een burn-out. Als blijkt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dat niet alleen duidelijkheid, maar helaas ook veel verdriet. De ziekte zorgt voor heel specifieke problemen en vragen hoe je zelf en als omgeving omgaat met die problemen. Als SVRZ helpen we hierbij.

Naast de dagelijkse zorgtaken, worden de cliënten en hun partners, kinderen en ouders ondersteunt en gestimuleerd in de veranderingen die zij als gevolg van de ziekte doormaken. Samen met de behandelaren wordt alles rondom een prettige en zinvolle dagbesteding voor de cliënt geregeld.  Afhankelijk van de mogelijkheden van een cliënt, krijgt deze een persoonlijke leefcirkel.

SVRZ ZorgThuis

Zolang mogelijk thuis blijven wonen. Dat is wat veel ouderen willen, ook als ze zorg en ondersteuning nodig hebben.  Senioren kunnen gebruik maken van de diensten van het ZorgThuis team van SVRZ rondom woonzorgcentrum De Blide, in het appartementencomplex Maria van Artois, in Máxima en omgeving, in woonzorgcentrum Zoutvliet en in de Scheldeflats aan de Churchillaan in Terneuzen

Binnen de locaties in Terneuzen zijn de volgende vacatures:

Verzorgende (IG)

Je wordt binnen de functie verzorgende IG ingezet voor alle diensten, maar alleen dag- en avonddiensten is ook bespreekbaar. De dagdiensten zijn van 7.00 tot 11.00 of 15.00 uur en de avonddiensten van 15.00 tot 23.00 uur en nachtdiensten van 23.00 tot 7.00 uur.  De uren zijn bespreekbaar van oproep tot 32 uur per week. De roosters zijn voor 3 maanden bekend. Indien je op oproep wilt werken kan je aangeven, wanneer je beschikbaar bent.

Door jouw flexibiliteit, deskundigheid en enthousiasme ben je in staat om te kunnen schakelen en de juiste zorg te kunnen bieden, waarbij de cliënten nog zoveel mogelijk de eigen regie behouden. Je werkt voornamelijk binnen dezelfde geschakelde woongroepen, maar tijdens vakantie of ziekte, kan je ook op de andere woongroepen worden  ingezet. Je vindt het dan ook prettig om in teamverband samen te werken.

Als je het leuk vindt kan je ook coördinerende taken krijgen, waarbij je contactpersoon bent voor een aantal cliënten en hun familie. Je wordt dan benoemd als persoonlijk begeleider, maar een contract van minimaal 24 uur is dan wel een vereiste.

Ook is het mogelijk om binnen ZorgThuis aan de slag te gaan. Dan werk je zelfstandig en ondersteun je de cliënten in de thuissituatie, waarbijiedere situatie anders is. Dit maakt dat jij flexibel bent en ervoor open staat om met veranderingen om te kunnen gaan. Je bent dan ook in staat om te kunnen schakelen als er iets belangrijks tussendoor komt. Werken binnen ZorgThuis doet ook een beroep op je oplettendheid, waarbij je in staat bent om veranderingen te signaleren. Je wordt onderdeel van een zelfsturend team, dat wordt ondersteund door een wijkverpleegkundige en een teamleider.

Verzorgende IG voor nachtdiensten

Wanneer je als verzorgende IG alleen nachtdiensten wilt werken kan ook. We biede een contract voor onbepaalde tijd, waarbij de uren van 16 tot 32 uur per week bespreekbaar zijn. Bij een contract van 16 uur per week werk je gemiddeld 2 nachten per week van 23.00 tot 7.00 uur. De roosters zijn voor 3 maanden bekend.

Als vaste nachtdienst heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel nodig, omdat je tijdens de nachtdienst verantwoordelijk bent voor alle cliënten van bepaalde woningen. Als het nodig is, kan je de coördinerend verpleegkundige bellen van ’t Gasthuis, die er binnen een paar minuten kan zijn. Tijdens nachtdienst kan je goede, warme zorg bieden. Cliënten die in de nacht wakker of onrustig zijn, hebben juist op die momenten hun eigen verhaal. Jij kan dan een luisterend oor bieden en alle liefde en aandacht geven aan de cliënt. Maar ook op momenten dat er meer belletjes tegelijk gaan of als zich onverwachte situaties voordoen, ben jij degene die rust en overzicht kan bewaren en je flexibel kan opstellen. Verder kan je, samen met je collega’s die ook nachtdiensten werken, met alle teams meedenken, wat de beste zorg voor de cliënten betreft. Immers je kent bijna alle cliënten!  Kortom, een bijzonder mooie functie waarbij jij één van de vertrouwde gezichten kan worden tijdens de nacht!

Helpende plus

Als helpende plus kom je te werken in een team met betrokken collega’s, die plezier hebben in het werk en goede zorg bieden belangrijk vinden. De kwaliteit van het dagelijks leven van de cliënt staat altijd centraal. Samen met de cliënt maak je de juiste keuzes. Er zijn zowel mogelijkheden binnen de locaties, als ZorgThuis.

Opleidingsplaats voor verzorgende IG/Maatschappelijke zorg

Binnen ’t Gasthuis hebben we mogelijkheden om opgeleid te worden tot verzorgende IG/Maatschappelijke zorg. Tijdens een traject van maximaal 3 jaar kan je de MBO diploma’s verzorgende IG en maatschappelijke zorg behalen. Solliciteer op de vacature of kijk hier voor meer informatie

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer of neem contact op! We gaan graag met jou in gesprek.

Wil je het avontuur aangaan bij een andere locatie? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk dan alle vacatures in Zeeuws-Vlaanderen bovenaan deze pagina en solliciteer!