Vacatures zorgtalenten

Ga mee op talentenreis!

Binnen SVRZ locaties Simnia in Domburg en omgeving zijn er vacatures voor Zorgtalenten om zonder zorgdiploma te gaan werken. Je wordt ingezet op een woongroep met cliënten met dementie of cliënten met lichamelijke beperkingen.  

Start op vacatures Zorgtalent 

Je kunt het avontuur starten zonder zorgdiploma! Als jij talenten hebt, zoals zorgzaam, signalerend en zorgvuldig, dan is de vacature zorgtalent iets voor jou! Gedurende 2 maanden oriënteer je hoe het is om te werken in de praktijk, waarbij de uren bespreekbaar zijn  tussen 12 en 36 uur per week. Je komt te werken op een groepswoning, waar 6 tot 13 cliënten verblijven. Je start met de introductie en de basistraining ondersteunend zorgverlener.

Basistraining voor vacatures zorgtalenten

De training duurt in totaal 3,5 dag. Deze lestijd is tevens werktijd. In de training leer je o.a. de omgang met de cliënt en ondersteuning te bieden in de zorg en bij activiteiten.

Taken vacatures zorgtalenten

Binnen de vacature zorgtalent verricht je schoonmaakwerkzaamheden en ondersteun je de zorgmedewerkers bij de algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Hierbij kun je denken aan het klaarleggen van materialen, het voorbereiden en begeleiden bij maaltijden, koffie schenken, het opruimen, ophalen of wegbrengen van spullen, het doen van kleine activiteiten zoals de krant lezen of een spelletje doen. Je kunt in het zorgplan lezen wat het beste is voor de cliënt.  Wanneer er signalen zijn, bijvoorbeeld van onveilige situaties, ben jij degene die het doorgeeft aan de zorgmedewerker.  Bij het  schoonmaken weet je de richtlijnen van hygiëne te volgen.

Begeleiding

Tijdens deze periode krijg je begeleiding van:

  • Huidige medewerkers/collega’s
  • Praktijkopleider
  • Jobcoach

Dienstverband

Je krijgt een dienstverband van 2 maanden, waarbij het de bedoeling is dat je doorgroeit naar ondersteunend medewerker zorg en/of eventueel leerling helpende (plus) of verzorgende IG/maatschappelijke zorg. Je ontvangt een salaris en de kosten voor de trainingen worden vergoed.

Vervolg vacatures 

Na ca 1,5 maand gaan we met jou in gesprek en kijken we of de vacature ondersteunend medewerker zorg bij jou past

Vacature ondersteunend medewerker zorg 

Heb jij als zorgtalent ook nog talenten om basiszorg te verrichten? Dan is deze vacature iets voor jou!  Je gaat dan de cursus individuele basiszorg volgen gedurende 4 tot 6 maanden. Tijdens de cursus ga je in totaal 5 dagen naar school en werk je daarnaast de in jouw contract afgesproken uren in de praktijk. Iedere keer wordt een nieuwe module behandeld en krijg je aansluitend huiswerkopdrachten. De wekelijkse studielast is gemiddeld zes uur. Je leert over bepaalde ziektebeelden zoals dementie, CVA, astma en depressie en de specifieke werkzaamheden om de basiszorg uit te voeren. Je kunt hierbij denken aan wassen, aankleden en steunkousen aan- en uittrekken. Als je slaagt, ontvang je een landelijk erkend certificaat en krijg je een contract voor onbepaalde tijd als ondersteunend medewerker zorg.

Begeleiding

Tijdens dit traject krijg je begeleiding van:

  • Huidige medewerkers/collega
  • Praktijkopleider
  • Jobcoach

Dienstverband

Na het behalen deze training krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd, waarbij de uren bespreekbaar zijn tussen 12 en 36 uur per week. Je ontvangt een salaris en de kosten voor de opleiding worden vergoed.

Doorgroeimogelijkheden

Je kunt ook doorgroeien naar de opleiding helpende (plus) of verzorgende IG/maatschappelijke zorg. Je krijgt vrijstelling voor de onderdelen die je behaald hebt.

Vacatures leerling helpende (plus) of verzorgende IG/maatschappelijke zorg

Wil je nog verder voor een zorgdiploma, dan kan je de opleiding helpende (plus) of verzorgende IG/maatschappelijke zorg gaan volgen. Je krijgt vrijstelling voor de behaalde onderdelen. Je kunt ook na  2 maanden gelijk starten met een reguliere opleiding, afhankelijk van de start van de opleiding.

Tijdens de opleidingen rouleer je regelmatig van doelgroep. Je leert o.a. om cliënten met lichamelijke beperkingen en cliënten met dementie te verzorgen en te ondersteunen waar en wanneer dit nodig is. De kwaliteit van het dagelijks leven van de cliënt staat altijd centraal. Je werkt volgens een wisselend rooster, waarbij je voornamelijk dag- en avonddiensten werkt en ook inzetbaar bent in weekenden en op feestdagen. Het rooster is over het algemeen 3 maanden vooraf bekend.

Begeleiding
  • Huidige medewerkers/collega’s
  • Praktijkopleiding
Dienstverband

Contract voor de duur van de opleiding, maar daarna baangarantie! Je ontvangt salaris en de opleiding wordt volledig vergoed. Naast praktijkuren krijg je de lestijd gedeeltelijk doorbetaald.

Vacature leerling helpende (plus)

Als leerling helpende (plus) leer je de basiszorg, zoals wassen, aankleden en cliënten ondersteunen in hun dagelijkse levensbehoeften. Daarnaast is het mogelijk om de module medicatie en eenvoudige verpleegtechnische handelingen te leren, de zogenaamde plus module.

De totale opleiding duurt 1,5 jaar. De uren zijn bespreekbaar n tussen 18 uur en 36 uur per week. Je werkt volgens een wisselend rooster, waarbij je voornamelijk dag- en avonddiensten werkt en ook inzetbaar bent in weekenden en op feestdagen. Het rooster is steeds voor 3 maanden bekend, waarbij je zelf in overleg met je collega’s diensten kan inplannen.  Daarnaast ga je één dag per week naar school, waarvan een gedeelte doorbetaalde lestijd is, afhankelijk van de praktijkuren. De opleiding start in februari 2023 en vindt plaats in Goes. Kijk hier voor meer informatie

Vacature leerling verzorgende IG/maatschappelijke zorg

Deze opleiding start ook in februari 2023. De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw kennis en inzet en duurt tussen 2 tot 3 jaar. Tijdens de opleiding krijg je, naast praktijkuren, 1 dag per week theorie op een locatie van SVRZ. Contracturen zijn bespreekbaar tussen 20 en 36 uur per week. Kijk hier voor meer informatie

Ben je enthousiast geworden? 

Solliciteer dan op de vacature Zorgtalent! We nemen eerst contact met je op om het traject door te nemen. Vervolgens plannen we een gesprek in met desbetreffende teamleider en een meeloopdag. Als het iets voor je is, krijg je een contract en kan je gedurende 2 maanden betaald meelopen binnen een groepswoning. Dat kan op dagen dat jij beschikbaar bent!

 

 

Vragen of deze of andere vacatures?