Tineke Jager, teamleider Welzijn vertelt

Tineke Jager, teamleider Welzijn vertelt

Hoe komt het toch dat de verpleeghuiszorg door de  media altijd negatief in het nieuws komt. Boeken over het onderwerp schijnen te verkopen als er alleen maar ellende wordt toegelicht.
Natuurlijk kun je als familie zaken tegenkomen die beter kunnen; dat zal ik absoluut niet ontkennen!
Maar er gebeuren ook veel goede dingen in het verpleeghuis, dankzij personeel die met een warm hart hun werk uitvoeren.

Wie is de mens achter de verzorgende, wat drijft hem of haar om het werk iedere dag uit te voeren. Vele van hen werken al tien, twintig, dertig en sommigen zelfs veertig jaar in de zorg.
Niets jobhoppen, maar dag in dag uit voor de kwetsbare medemens zorgen.

Ik ben ervan overtuigd dat alles rondom de verpleeghuiszorg er een stuk beter uit zou zien als we zaken meer positief zouden bekijken. En die positiviteit willen we laten zien door middel van verhalen. Verhalen over en door de professionals die jongere mensen het vak kunnen laten zien door erover te vertellen. Jongere mensen die nog een vak moeten gaan kiezen voor hun toekomst. Met verhalen willen wij hen laten zien dat ons werk leuk kan zijn, dat je er kan groeien en er voldoening uit kunt krijgen. Dat je iedere dag weer het welzijn van onze kwetsbare medemens kunt verbeteren door er voor hen te zijn, voor hen te zorgen. En dat we daar ook zoveel voor terug te krijgen. Want het is een wisselwerking, zorgen voor. Het is en blijft mensenwerk, werk met het hart, in alles wat we doen is dat de motor: het hart, ook voor de mens achter de hulpverlener. Zij kiezen niet voor het  salarisstrookje aan het eind van de maand, want voor het werken met liefde voor naasten.
Want wat ieder van ons wil bieden aan onze cliënten is een thuis met het hart!

En daar moeten we over vertellen, omdat we daar trots op zijn!