Werken en leren binnen SVRZ

Ga jij met ons het avontuur aan?

Over SVRZ

SVRZ biedt in meer dan 50 locaties door heel Zeeland kleinschalige verpleeghuiszorg, revalidatie en ondersteuning aan ouderen voor een korte of langere periode. Voor thuiswonende ouderen is er een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn. Onze deskundige medewerkers ondersteunen het levenspad van de cliënt wanneer en waar het nodig is. Elke werkdag bij SVRZ is alsof je een nieuw avontuur beleeft, geen dag is hetzelfde. Deze dagelijkse avonturen ga je natuurlijk niet in je eentje aan. Je doet het samen, met cliënten en collega’s! Collega’s binnen SVRZ hebben allemaal hart voor de cliënt, hart voor de zorg en passie voor hun werk.

 

Binnen SVRZ kan je diverse opleidingen volgen middels een werk/leertraject. Voorafgaande aan het traject kan je eventueel starten met een oriëntatiebaan. De reguliere opleidingen starten ieder jaar in februari en/of augustus. We hebben opleidingsplaatsen binnen alle  locaties van SVRZ. Wanneer je bij SVRZ een opleiding volgt dan leer je hoofdzakelijk in de praktijk. Je leert cliënten te ondersteunen waar en wanneer dit nodig is. Je krijgt begeleiding van je directe collega’s, maar ook van praktijkopleiders en opleidingscoördinatoren. Gedurende de opleiding wissel je ieder half jaar van afdeling binnen de voor jou vaste locatie en verzorg je cliënten met lichamelijke beperkingen en cliënten met dementie. De cliënten met een lichamelijke beperking wonen voornamelijk in woongroepen van 6 tot 8 cliënten. Cliënten met dementie wonen in een groepswoning van 6 á 7 cliënten.

Aanbod SVRZ 

Bij de start van een opleiding ontvang je een leer-/arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Het salaris gedurende de opleiding is afhankelijk van leeftijd en ervaring. De opleiding wordt volledig door SVRZ betaald en je hebt baangarantie na diplomering, waarbij je een vast contract wordt aangeboden binnen één van de SVRZ locaties. Je werkt volgens een wisselend rooster, waarbij je inzetbaar bent in weekenden en op feestdagen. Het rooster is telkens 3 maanden van te voren bekend, waarbij je zelf in overleg met je collega’s je diensten kan inplannen. Daarnaast heb je vaak één dag theorielessen, waarvan een gedeelte doorbetaalde lestijd is afhankelijk van je contracturen. De theorielessen worden verzorgd door praktijkopleiders van SVRZ en docenten het Scalda of Hoornbeeck.

Opleiding helpende (plus)

De opleiding helpende (plus) is een BBL-opleiding van één jaar, op MBO 2 niveau. Als leerling helpende (plus) biedt SVRZ een contract van 16 tot 32 uur per week. Tijdens de opleiding werk je onregelmatige diensten, waarbij de werktijden tussen 7:00/7.30 en 23:00 uur liggen.

Doorgroeimogelijkheden helpende
  • Naar helpende plus

Wanneer je als helpende naast de ADL-taken ook enkele verpleegtechnische vaardigheden wilt uitvoeren zoals, medicatie, injecteren met insulinepen en rode wondverzorging, dan kun je bij SVRZ de plus-module volgen bij Helix learning in Terneuzen. Dit is een traject van 7 dagdelen (veelal in de avonduren) theorie en 4 maanden in de praktijk.

  • Naar verzorgende IG

 

Opleiding verzorgende IG/MMZ

De opleiding verzorgende IG/MMZ is een BBL-opleiding van maximaal drie jaar, op MBO 3 niveau. Als leerling verzorgende IG kun je een contract krijgen van 18 tot 32 uur per week. Je werkt conform een rooster onregelmatige diensten, waarbij de werktijden tussen 7:00 – 23:00 uur zijn. Zie opleidingen helpende (plus).

Doorgroeimogelijkheden verzorgende IG
  • Naar persoonlijk begeleider

Hiervoor volg je als verzorgende IG de opleiding Eerste Verantwoordelijke Verzorgende/Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (EVV/GVP) of Eerst Verantwoordelijke Verzorgende/Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (EVV/GVS). Je kunt binnen SVRZ deze diploma’s  behalen bij Helix learning in Terneuzen. Dit is een traject van 15 tot 18 dagen theorie verspreid over  40 weken.

  • Naar verpleegkundige

Als verzorgende IG kan je doorgroeien naar verpleegkundige. Hiervoor is een verkorte opleiding verpleegkundige met uitstroomrichting VVT ontwikkeld. Het is een BBL-opleiding van 2 jaar, op MBO 4 niveau. De opleiding start ieder jaar in augustus. Als leerling verpleegkundige kun je een contract krijgen van minimaal 24 uur in de praktijk. Naast de vaste werkplek loop je 3 maanden stage op één van de andere SVRZ locaties of bij een andere organisatie.

Maatwerktraject naar verzorgende IG

Wanneer jij al in het bezit bent van een SPW/MMZ diploma op niveau 3 of 4 dan kan je ook intern bijgeschoold worden tot verzorgende IG. Speciaal voor jou bieden wij een maatwerktraject, waarbij we kijken wat jij nog nodig hebt, afhankelijk van je werkervaring etc. Je volgt dit opleidingstraject intern bij SVRZ. Met het behaalde certificaat kan je binnen SVRZ als verzorgende IG aan de slag. Het traject duurt maximaal 9 maanden. Je volgt het traject op een vaste werkplek, waarbij de uren bespreekbaar zijn. Je werkt volgens een wisselend rooster diensten. Als je bijgeschoold wilt worden via regulier onderwijs is dit ook mogelijk, dan duurt de opleiding ca. 2 jaar.

Procedure

Zodra we jouw sollicitatie hebben ontvangen, kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. Je wordt hiervoor uitgenodigd voor een voorselectiegesprek. met, het wervings- en selectiebureau van SVRZ. Een capaciteitentest kan onderdeel zijn van de procedure. Bij een match vindt er een gesprek plaats op de locatie bij jou in de buurt.  Je krijgt dan een gesprek met een praktijkopleider of teamleider en een medewerker van Jobcare.

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bij SVRZ? Neem contact op met één van de medewerkers van Jobcare of vul jouw gegevens hier in! We gaan graag met jou in gesprek.